Kärlek 1

Snart går jag fram och tar din hand, utan att fråga
även om jag skäms står jag kvar, jag tror jag vågar

Igår upptäckte jag att plastpåsarna under diskbänken blir varma när jag diskar. Det är klart de blir, men det var ändå oväntat. Idag blir jag varm i kroppen av teet och torr om händerna och armarna av vädret. Sådär så det kliar och man får torra fläckar. Jag stjäl lite kroppssmör av det jag gav Klara i julklapp. Luktar exotiskt.

Jag var på manifestation på Kvilletorget. Ingen annan från klubben var där, men Malin från Skutskär och mycket snö i luften och man skulle haft sockor på fötterna. De farmor stickat åt mig är jättesköna. Helt underbart att komma hem till en varm linssoppa.

Idag känner jag samhörighet med alla som

kokar potatis
har persiennerna uppdragna
tror på det de gör
tycker om snö
tar saker för vad de är
sjunger för sig själv
mår bra av att göra saker fint
bakar
vågar ta sig an nya saker
ser saker hos sig själv som de tycker om

och hos andra

Småtår

Tjugofem minuter över fem, solen står i väster
och nu ska man hem till norrland på semester

Jag saknar snön, och Hälsingland. Jag går med tvätten och fryser lite. Som när man hämtade ved till spisen på morgonen och hade för lite kläder på sig. Det hade man ju jämt. Träskor, fast det var jättehalt och mor förmanade en om att vara försiktig. Jag måste se till att alla bokar in veckan nu isommar då vi ska resa, barnen vi. Det ser jag fram emot.

Men nu på fredag blir det dans. Polskanybörjarkurs och hon nya DS-aren ska spela. Vi blir några stycken som går. Super blir det. Och min bok har kommit. Den till mitt exjobb. Det känns jättebra. Hur bra som helst kan det bli, helt klart. Peppen är enorm. Ikväll ska jag till Angered på möte om deras klubb. Det blir spännande.

Man kanske ska skaffa sig en kamera, ändå. Och komma ut mer. Men då måste jag först bli klar med disken här. Och lyssna färdigt på de här låtarna.

Tidsminne

Jag har alltid haft svårt för tal, storheter, hur många något är, hur långt något är, hur länge en tid är. Att uppskatta. Men jag har märkt på sistone hur snabbt man lär sig precis hur lång tid saker tar. Det är lite roligt. Det känns lite som man kan förutsäga framtiden.

RSS 2.0